Wolproducten

Wolzeep

 • De wol heeft een antibacteriële werking
 • 100% biologisch afbreekbaar
 • Langere levensduur van de zeep

Zeep in een wollen jasje is niet alleen heel erg decoratief en mooi, maar ook handig in gebruik. De wol is het washandje en zorgt ervoor dat de zeep romiger schuimt. De wol heeft een licht scrubeffect op de huid. Alle gevilte zeepjes zijn handgemaakt door ons en daardoor stuk voor stuk uniek.

De zeepbar is gemaakt uit natuurlijke ingrediënten, dermatologisch getest en dierproefvrij!

Verzorgt de huid, hydrateert, milde reiniging. Het is geen zeep maar een beautybar. Geschikt voor dagelijks gebruik om gezicht, lichaam en handen te wassen.

Onze wolzeep is ook verkrijgbaar bij onze partners Serendip, TifTik Avelgem en LIV’INGe Sint Niklaas.


Dekbed gevuld met 100% alpacawol

Geniet van een goede nachtrust dankzij dit dekbed, gevuld met 100% alpaca, van buitengewone kwaliteit en comfort! 100% natuurlijk, het bevat een uitzonderlijke dichtheid van 450gr/m2 aan alpaca-vezels, wat zorgt voor een goede isolatie tegen de kou in de winter en de hitte in de zomer. Het is zeer comfortabel en ademend, licht en thermos-regulerend.

Gedurende de nacht varieert onze lichaamstemperatuur met verschillende graden en is het belangrijk om een ademend materiaal te hebben. Alpaca-vezels passen zich aan aan de lichaamstemperatuur, zoals de wol dit ook doet in het Andes gebergte.

In tegenstelling tot een traditioneel dekbed wordt u niet gewekt door het gevoel dat u het te warm of te koud heeft en zult u veel rustiger slapen!

Alpacawol wordt zorgvuldig in de lengte geweven, zodat er geen bolletjes wol ontstaan. Zo hoef je niet te schudden. Aan de buitenkant is een hoes gemaakt van Pima Cotton, het meest prestigieuze en comfortabele katoen ter wereld. Inderdaad het wordt erkend als meest zijdeachtige en meest resistente katoen. Het zal een ongeëvenaard comfort aan uw bed brengen. Daarbovenop is alpacawol anti-allergeen, weg huisstofmijt!

Wacht niet langer om thuis goed te slapen met dit dekbed! Samen met onze alpaca hoofdkussens hebt u het volledige plaatje in huis voor de perfecte nachtrust.

Een dekbed gevuld met alpacawol wordt niet gewassen, het is voldoende om dit enkel te luchten. Wol is zelfreinigend. Een eventuele vlek op de tijk kan verwijderd worden met een wasmiddel voor wol enkel op de vlek te wrijven. Wenst u het dekbed toch te laten reinigen kiest u best voor het te laten stomen.

Bij aankoop van een dekbed krijgt u een meet&feed voor 2 personen aangeboden om kennis te maken met de dieren die zorgen voor uw comfort.

Enkel op bestelling te verkrijgen.


Hoofdkussens

De wol van onze alpaca’s in de kortste keten op je bed.
Onze kussens zijn handgemaak, gevuld met 1.400kg zuivere alpacawol!

Het kussen is voorzien van een rits, zodat de vulling kan aangepast worden aan ieders behoeften.

Wasvoorschriften:
Om de kussens duurzaam te onderhouden, kan je gebruik maken van een kussenhoes en was je het kussen best niet. Dit om de natuurlijke eigenschappen van de wol te behouden. 

Wol staat bekend om zijn vermogen om droog en schoon te blijven, het is vochtregulerend en maakt het moeilijk voor bacteriën om zich erin vast te zetten. Je kan het kussen regelmatig verluchten, wat moet volstaan aangezien het een natuurlijk product is. Schud uw kussen dagelijks op.

Wens je de kussenhoes toch te wassen? Geen probleem!
Hiervoor hebben wij de rits in het kussen voorzien. Haal voor de wasbeurt van de hoes de wol uit het kussen voor u ze in de wasmachine stopt.
Als de wol uit het kussen is gehaald kan u de wol opschudden, zodat deze ook verlucht wordt.

Voelt je kussen na verloop van tijd minder dik aan? Dit kan! Door wrijving en gebruik kan de wol zich in elkaar hechten. Open hierbij de rits, zorg dat de wol naar onderen geschud wordt, zodat deze niet vast komt te zitten bij het openen van de rits. Leeg het kussen en trek de wol open met de hand zodat er terug volume ontstaat of kies voor onze ‘service na verkoop’ en breng uw hoofdkussen binnen zodat wij de wolvezels door onze wolpicker kunnen halen. De tijk van uw kussen wordt dan ook gewassen. Dit kan voor €9,99 per onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor alpacawol?

 • de wol bevat geen lanoline en is hierdoor hypo-allergeen en uitermate geschikt voor mensen met allergieën
 • geschikt voor zomer en winter, de wol is een vezel met een zeer goed thermisch regulerend vermogen. Een kussen is hierdoor ademend en vochtregulerend, wat transpireren tot het minimum beperkt
 • geurloos, warmer, lichter, sterker en duurzamer dan schapenwol
 • met liefde voor het dier

Wolschilderijen, kleden en vachten

Kunst uit wol aan de muur!
Voeg iets unieks toe aan jouw interieur!
Wolschilderijen, kleden, … verbeteren daarenboven de akoestiek.

Alle stukken zijn handgemaakt, er bestaat maar één versie van.
100% diervriendelijk!

De dieren worden voor hun welzijn geschoren en grazen daarna weer rustig verder in de weide. Onze vachten worden gevilt, waardoor er geen huid gebruikt wordt.

Beleef de veelzijdigheid van de wol
Geniet van een uniek exemplaar
Koester je verwondering

Prijzen zijn verschillend van ontwerp tot ontwerp. Geef ons gerust een seintje voor meer info!


Alpaca-wonderwol

Stapwol is geschikt voor wandelaars, sporters, voetproblemen, … Koude voeten, pijnlijke likdoorns tussen of rondom je tenen, wintertenen, hielspoor,… Ter voorkoming van pijn en wonden bij het sporten of bij lange afstandswandelingen. Stapwol absorbeert transpiratievocht en ventileert. Het zorgt door zijn thermische werking voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer.

De wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. De wol wordt aangebracht op de huid waar de pijnlijke plek zich bevindt of op plaatsen waar er wrijving tussen huid is.

Hoeveel wol naar eigen gevoel aanbrengen. Gebruik niet te weinig antidruk-wol – drukopvang wordt daarmee verminderd. Trek een sok over de voet. De wol gaat zich hechten aan de sok waardoor de antidruk-wol op de plek blijft zitten. U hoeft geen pleisters te gebruiken, want de sok fixeert het wolproduct.

Wonderwol is niet wasbaar. Voor sommige plaatsen kan deze wel herbruikt worden. Bij problemen waar de wol onder de voet geplaatst wordt kan deze wel zijn druk verliezen bij hergebruik.

Waar onderscheidt wonderwol zich in:

 • is een 100% natuurproduct
 • is heerlijk zacht en voelt comfortabel bij gebruik
 • is anti-allergisch – is anti-bacterieel
 • heeft geen plakmiddelen nodig om zich te hechten. Hechten gaat via de sok of met een gaatje rondom de tenen
 • helpt bij vele voetklachten (likdoorn, blaren, hielspoor, pijnlijke eelt, kloven, wratten, wintervoeten etc …)

LET OP! helpt verzachtend, is niet genezend, sommige problemen moeten behandeld worden.


Alpaca unisex sokken

De wol regelt de temperatuur van je voeten = warm in de winter, koel in de zomer = bye bye zweetvoeten en blaren!

 • Prikt niet
 • Anti-allergisch
 • Anti-bacterieël

Alpaca knit-wear

Van scheren tot eindproduct.

Jaarlijks worden onze alpaca’s geschoren, dit levert een hoopje ‘gouden wol’ op.

De wol wordt daarna handmatig gesorteerd en gaat door de tumbler. Wat volgt is het wasproces, de wol die door de picker en tenslotte de kaarder gaat.

Van het kaardvlies worden de draadjes met het spinnewiel gesponnen.

Wij kiezen ervoor om ambachtelijk te werken en in de kortst mogelijke keten te verwerken. Wij kiezen ervoor om onze wol niet te verven en de natuurlijke kleuren te behouden.

Waarom kiezen voor alpaca knit-wear?

 • Veel lichter en warmer dan schapenwol
 • Kriebelt niet
 • Thermisch regulerend
 • Antibacterieel en hypo-allergeen
 • Pluist niet
 • Duurzaam en ecologisch

Knit-wear uit alpaca wordt aanschouwd als een luxe artikels. Stuks zijn uniek. Er kan uiteraard geen massa productie van gemaakt worden.

Naast onze wol van eigen dieren werken wij ook met industrieel gesponnen 100% baby alpaca uit Zuid-Amerika. Deze wol wordt tot stuks gebreid bij Oro Vivo.

De wol wordt onder goede condities, met respect voor mens en dier verwerkt tot gekleurde bolletjes.

Het is ook mogelijk wol te bestellen voor jouw eigen breiproject.


Al onze artikelen kunnen verstuurd worden via Bpost of kunnen worden afgehaald te Zele. In sommige omstandigheden en regio’s kunnen wij ook aan huis leveren. Contacteer ons gerust voor meer informatie.