Huisregels

Hoe we er samen een leuke ervaring kunnen van maken om maximaal te beleven, te genieten en te koesteren

· Als ik liefde en respect krijg geef ik dit graag terug.

· Ik hou van rust. Als ik mij bedreigd voel kan ik wel eens op de vlucht slaan.

· Er zijn momenten dat ik heel graag knuffel. Er zijn ook momenten dat ik het minder graag heb. Hopelijk respecteer je mij hierin.

· Ik spuug heel zelden naar de mens. Bij mijn broers en zussen doe ik het heel frequent. Ik geef hier mee aan dat ik het absoluut niet graag heb wat er gebeurt.

· Wanneer je langskomt voor een wandeling, hou er rekening mee dat je hiervoor de nodige tijd neemt. Een alpacawandeling wordt pas leuk als je je aanpast aan het ritme van de alpaca. Wanneer je dit ziet als een vlug uitje zal je beslist niet kunnen genieten. Een alpaca is geen hond die je uitlaat.

Wandelingen en Meet & Feeds

· Ik ga heel graag wandelen als ik dit op een rustige manier kan doen. Ik hou absoluut niet van lawaai. Dat maakt mij heel onrustig.

· Ik vind het leuk dat ik ook met de kleinsten onder ons kan gaan wandelen. Het is echter wel nodig dat ik meewandel aan een stevige hand. Daarom geven we 2 wandeltouwen mee per alpaca. Een kind onder de 8 wandelt dus niet alleen met mij.

· Tijdens het wandelen kan het zijn dat ik wat begin te grazen, eens ga rollebollen in het zand of mij gewoon even een siesta neem. Geniet van het moment. Begin niet aan mij te trekken of mij stampen te geven. Een beetje kriebelen in mijn lies kan al eens wonderen doen.

· Bij het wandelen is het heel belangrijk dat ik naast of achter je loop. Als ik toch wat vlugger zou gaan stappen neem mijn wandeltouw dan iets korter bij mijn halster zodat ik terug naast jou kom. Begin niet aan het touw te trekken want dan kan ik problemen krijgen met mijn nek.

· Mijn baasjes geven mij de juiste en voldoende voeding. Geef mij dus niets extra onderweg dat jullie zelf hebben meegebracht. Gras mag ik uiteraard voldoende bij grazen.

· Bij iedere wandeling dient op z’n minst iemand 18+ te zijn. Wij vragen dan ook bij twijfel je leeftijd aan te tonen

Annulering

· Een annulering dient minstens 2 dagen op voorhand te gebeuren. Tenzij een reden met onvoorziene omstandigheden.

· Bij extreem slechte weersomstandigheden kan de afspraak verzet worden, dit wordt door onszelf beslist en u zult hiervan op de hoogte gebracht worden.

Algemene richtlijnen

· Voor de gezondheid van onze dieren zijn honden op de weide en tijdens de wandeling niet toegestaan.

· Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Beleef, Geniet en koester deze unieke ervaring!